Selecteer wijze zoeken
 
  • Website
  • Web
Search
vrijdag 25 augustus 2017

Inspecteren kunt u leren

De 4-daagse training Inspecteur Laagspanning is in november extra voor u gepland. Ook voor de herkwalificatie is een additionele startdatum aangemaakt. Wilt u dit jaar (opnieuw) leren inspecteren, meld u dan nu aan!

 'De informatie kan je gelijk in de praktijk brengen in het laagspanningspracticum, top!'

Rapportcijfer 8 - gebaseerd op 159 beoordelingen

Training Inspecteur Laagspanning 1

Met een persoonscertificaat Inspecteur Laagspanning 1 (ILS 1) op zak, kunt u inspectiewerkzaamheden aan nieuwe en bestaande laagspanningsinstallaties deskundig uitvoeren en interpreteren. U bent in staat om zelfstandig aan te tonen dat elektrotechnische installaties voldoen aan de criteria die aan veilige laagspanninginstallaties worden gesteld. De inspectiewerkzaamheden bestaan uit een inspectie door visuele controle en door meting en beproeving. 

Startdatum en plaats: 09-11-2017 in Berkel en Rodenrijs

Herkwalificatie Inspecteur Laagspanning 1

Met het behalen de Herkwalificatie ILS 1 is uw elektrische kennis opgefrist die u nodig heeft voor het opstellen van een inspectieplan en de correcte uitvoering hiervan.

Startdatum en plaats: 09-10-2017 in Zwolle

Onderwerpen

In de inspectietraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennis van de elektriciteitsvoorziening en van de opbouw en de functie van de installatie: de toepassing en gebruik van verschillend schakelmateriaal en componenten;

  • Veiligheidsmaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen: relevante werkprocedures voor de gevarenzone en de nabijheidszone;

  • Stroomstelsels: eigenschappen van TT-, TN-, TN-S-, TN-C-, TN-CS- en IT-stelsels;

  • Beveiliging: verschil tussen overbelastingsstroom en kortsluitstroom, soorten beveiligingstoestellen tegen overstroom, keuze voor de juiste nominale stroom van de smeltveiligheid;

  • Communicatie: opdrachten begrijpen en beoordelen omtrent bevoegdheden, bedieningshandelingen en veiligheidsmaatregelen.

Ik wil inspecteren

Bekijk wat de vereisten zijn om te starten met de training Inspecteur Laagspanning 1, welke startdata beschikbaar zijn en onze verschillende certificatiemogelijkheden (Stipel, SCIOS en Certium) op deze pagina.