Selecteer wijze zoeken
 
  • Website
  • Web
Search

Kwaliteit & Veiligheid

De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het beleid op het gebied van kwaliteit, arbeid en milieu zijn niet alleen van groot belang voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten. Quercus beschikt over de volgende certificaten:

ISO 9001:2008

De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat.

VCA

Een VCA-certificaat wil zeggen dat de betreffende organisatie een veiligheidsbeheerssysteem hanteert dat voldoet aan de eisen van VCA. Wie over een VCA beschikt, kan garanties bieden voor de risicobeheersing bij de uitvoering van het werk. Met dit certificaat voldoet Quercus aan de voorwaarden voor het uitvoeren van inspecties, het leveren van advies en ondersteuning en het verzorgen van opleidingen met als specialiteit de elektrische energietechniek en explosieveiligheid.

FPAL

Quercus staat geregistreerd bij FPAL (First Point Assessment), het olie and gas toeleverancierplatform voor het Verenigd Koninkrijk en Nederland. FPAL is een divisie van Achilles Information Limited en is het belangrijkste instrument dat gebruikt wordt door de olie & gasindustrie om actuele en potentiële toeleveranciers te kunnen identificeren en selecteren voor de gunning van contracten of materiaalinkoop. FPAL is opgericht in 1996 door de industrie om een oplossing te bieden voor de intensieve, kostbare en steeds weer terugkerende kwalificatietrajecten van toeleveranciers. FPAL dekt momenteel de behoefte van meer dan 70 opdrachtgevers met de capaciteit van meer dan 2400 toeleveranciers.

CompEx

Naar aanleiding van het onderzoeksverslag van de Piper Alpha ramp in 1987, waaruit bleek dat de vakbekwaamheid van al het personeel te wensen over liet, heeft EEMUA samen met JTL de CompEx training ontwikkeld voor E/I technici. In 1994 is het eerste CompEx centrum in Aberdeen (het hart van de offshore industrie) in Schotland geopend. In 2007 is Quercus gevraagd om de CompEx training uit het Verenigd Koninkrijk te introduceren. CompEx is een training waar cursisten zowel theoretisch als praktisch geschoold worden in explosieveiligheid.

Op dit moment zijn er 21 CompEx centra in de UK en 20 internationale centra waaronder Quercus in Zwolle. CompEx (Competence Explosive) is een training die geheel aansluit bij de eisen die gesteld zijn in NEN EN IEC 60069-17. CompEx heeft tot nu toe meer dan 50.000 kandidaten getraind, wat in de meeste gevallen voor de kandidaat een certificaat oplevert. Het certificaat is voor een periode van 5 jaar geldig en wordt uitgegeven door JTL in Engeland.

Het maakt niet uit bij welk CompEx opleidingsinstituut u het certificaat behaald. De kwaliteit wordt door EEMUA en JTL nauwlettend in de gaten gehouden. Voordat een trainingscentrum een licentie verkrijgt zijn de praktijkoefeningen, het cursusboek, de locatie en de instructeurs getoetst aan de eisen van EEMUA/JTL en aan wet- en regelgeving.