Selecteer wijze zoeken
 
  • Website
  • Web
Search

ATEX Inspecties (NEN-EN-IEC 60079-17)

Een ATEX inspectie (NEN-EN-IEC 60079-17) is een deskundige keuring door onze ATEX inspecteurs van de veiligheid van elektrische installaties in een explosieve atmosfeer. Het doel van ATEX inspecties is om bedrijven die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met explosieve atmosferen veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Een ATEX inspectie voeren we onder andere uit volgens de NEN-EN-IEC 60079-17 norm: Explosieve atmosferen - Deel 17: Inspectie en onderhoud van elektrisch installaties. 

ATEX Inspectie NEN-EN-IEC 60079-17 boorplatform Quercus

Soort ATEX inspecties

Er zijn verschillende soorten ATEX inspecties te onderscheiden waarbij onze ATEX inspecteur de volgende onderdelen controleert:

  • Elektrisch of mechanisch materieel: materieelbeveiligingsniveau, IP-klasse, markering en gevarenzone 
  • Elektrische en mechanische systemen 
  • Elektrische installaties: kabeltype, aardverbindingen, impedantie van foutstroomketen en afdichtingen
  • De omgeving: weersinvloeden, trillingen en vuil- en stofophoping

Visuele ATEX inspectie

Een visuele ATEX inspectie voeren we uit om defecten aan bestaande elektrische installaties of elektrisch materieel op te sporen. Tijdens een visuele ATEX inspectie gebruiken onze ATEX inspecteurs geen materieel of gereedschap om toegang te krijgen tot installatiedelen. 

Nauwkeurige ATEX inspectie

Tijdens een nauwkeurige ATEX inspectie onderzoekt onze ATEX inspecteur de gebreken die zijn vastgesteld aan bestaande elektrische installaties of elektrisch materieel tijdens de visuele ATEX inspectie. Bij een nauwkeurige ATEX inspectie gebruikt de inspecteur wel materieel of gereedschappen om toegang te krijgen tot installatiedelen. 

Gedetailleerde ATEX inspectie

Bij een gedetailleerde ATEX inspectie controleert de inspecteur de aspecten die bij een nauwkeurige ATEX inspectie aan de orde komen. Daarbij worden de defecten, zoals losgeraakte aansluitklemmen, opgespoord die een ATEX inspecteur alleen kan vaststellen door het omhulsel te openen of door gebruik te maken van gereedschap en beproevingsapparatuur.

ATEX nulinspectie

In een ATEX nulinspectie controleert onze deskundige inspecteur of de gekozen ATEX beschermingswijzen en de elektrische installaties veilig zijn voor deze in bedrijf worden gesteld.

ATEX inspectie aanvragen 

Wilt u meer informatie of een ATEX inspectie aanvragen? Bel 038 452 99 91 of stuur een mail naar sales@qts.nl.