Selecteer wijze zoeken
 
  • Website
  • Web
Search

Geschiedenis Quercus

Certeq_Directeur_Paul_Koop

Quercus Technical Services B.V. is een besloten vennootschap, opgericht in 1990 door de heer Paul Koop. Quercus is, naast Texemus en Certium, een van de drie bv’s onder de vleugels van moederconcern Certeq, met Paul Koop als Directeur Grootaandeelhouder.

Quercus Technical Inspection Services
Na 18 jaar zelf in de petrochemische industrie gewerkt te hebben, besloot Paul Koop een eenmanszaak op te richten, genaamd Quercus Technical Inspection Services B.V. Onze primaire activiteit was de inspectie van elektrotechnische en instrumentatietechnische installaties (E&I). In de jaren die volgden ontwikkelde Quercus zich eveneens als adviesorgaan en als opleidingscentrum.

Quercus Technical Training Services
De eerste trainingen gaven wij onder de naam Quercus Technical Training Services B.V. in 1993. Die trainingen hadden voornamelijk betrekking op hoogspanning. De basis werd gevormd door de Bedrijfsinstructie Hoogspanning (B.I.H. 1976) en hoe deze binnen het verzorgingsgebied van het toenmalige Gemeentelijk Energiebedrijf Rotterdam werd toegepast. In 1993 werd de praktijkruimte in Rotterdam opgeheven en bouwde Quercus haar eigen practicum in de nieuwe vestiging in Zoetermeer.

Quercus Technical Services (qts) hoofdkantoor Zwolle

Foto: hoofdkantoor Quercus Technical Services Zwolle

Hoofdvestiging in Zwolle
In 1998 vestigde de inspectietak van Quercus zich in de oude Parochie van de St. Michaëlskerk in Zwolle. In de tussentijd is de naam van het bedrijf gewijzigd in Quercus Technical Services B.V. en tien jaar later betrokken we in 2008 ons eigen kantoorpand in Zwolle. Hier hebben we het grootste schakelpracticum van Nederland gebouwd. Naast alle trainingsfaciliteiten is de algemene administratie ook in Zwolle gehuisvest. 

Landelijke dekking
In 2013 opende Quercus nieuwe practica in de Techniekcampus van Den Helder. De Techniekcampus is een bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven. Meerdere technische opleiders maken gebruik van dezelfde faciliteiten en versterken elkaar. Vanuit deze onderwijsinstelling bedienen wij het sterke maritiem en offshore cluster met onze unieke trainingen. In 2014 hebben wij onze landelijke dekking uitgebreid door een trainingslocatie te openen in de havenstad IJmuiden.

Quercus Technical Services Den Helder Techniekcampus

Foto: Vestiging Quercus Technical Services Den Helder in de Techniekcampus

Abu Dhabi
In 2015 is gekozen om een vaste vestiging in de Verenigde Arabische Emiraten op te zetten, om precies te zijn in Abu Dhabi. Daar hebben we een CompEx practicum geopend in samenwerking met onze lokale partner Al Nahiya Group om explosieveiligheidstrainingen te verzorgen aan E/I personeel uit de olie- en gasindustrie.

Quercus Abu Dhabi CompEx practicum

Foto: Quercus CompEx practicum in Abu Dhabi

Nieuw kantoor in Berkel en Rodenrijs
In datzelfde jaar is ons filiaal in Zoetermeer verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. Ons nieuwe kantoor beschikt over zeer uitgebreide laag- en hoogspanningspractica, is uitstekend bereikbaar en ligt vlakbij Rotterdam; de belangrijkste havenstad van Nederland. Naast trainingslocatie dient deze vestiging ook als kantoor voor een aantal van onze docenten en beschikt het over een eigen administratie.

Quercus Technical Services (qts) Berkel en Rodenrijs

Foto: kantoor Quercus Technical Services Berkel en Rodenrijs

Nieuwe vestiging in Vlissingen
Eind 2015 openden we eveneens een vestiging in Vlissingen. Deze nieuwste trainingslocatie ligt vlakbij Zeeland Seaports: de derde haven van Nederland en één van de snelst groeiende havens in Europa. Het hoogspanningspracticum van Quercus is daar gehuisvest op het terrein van de voormalige Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM).

Quercus Technical Services Vlissingen in oude PZEM-energiecentrale

Foto: Quercus Technical Services vestiging Vlissingen in oude PZEM-energiecentrale