Selecteer wijze zoeken
 
  • Website
  • Web
Search
dinsdag 6 juni 2017

Ontwerpers van elektrische installaties opgelet!

Augustus is bij Quercus de maand van de ontwerpers. De befaamde ontwerptrainingen voor laagspanningsinstallaties en hoogspanningsinstallaties staan binnenkort gepland in de avonduren.

Training NEN 1010 Ontwerpdeskundige Laagspanning (avond)

In deze avondtraining NEN 1010 ontwerpdeskundige laagspanning krijgt u inzicht en vaardigheden in het ontwerpen van veilige en bedrijfszekere laagspanningsinstallaties. Voor het ontwerpen, onderhouden en inspecteren van laagspanningsinstallaties doet u, naast kennis van NEN 1010, tijdens deze ontwerptraining ook kennis op van schakelmateriaal en beveiligingsmiddelen. De eigenschappen en de juiste toepassing hiervan bepalen in hoge mate de veiligheid van elektrische installaties.

Wat is de inhoud?
In de training behandelen wij onderwerpen als: stroomstelsels, basisbescherming en foutbescherming, spanningsverlies, kortsluitberekeningen en selectiviteit. 

Voor wie?
De training is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn bij ingenieursbureaus, installatiebedrijven of de technische- of onderhoudsdienst van particuliere bedrijven en overheidsinstellingen.

Meer informatie?
Meer informatie over de ontwerptraining, zoals vooropleiding, trainingsduur, prijzen en het rooster vind u hier. Wilt u de training liever overdag volgen? Dat kan, volg dan deze link.

Training Ontwerpdeskundige Hoogspanning (avond)

In de avondtraining ontwerpdeskundige hoogspanning van Quercus krijgt u vaardigheden in het ontwerpen van veilige en bedrijfszekere hoogspanningsinstallaties. U leert in de avonduren de veiligheid te waarborgen van werkzaamheden waarbij een hoogspanningsinstallatie gevaar oplevert. En u voorkomt financiële schade door het stilvallen van productieprocessen bij uitval van een installatie.

Wat is de inhoud?

In de training ontwerpdeskundige (avond) behandelen we kortsluitberekeningen in hoogspanningsinstallaties: een-, twee- en driefase kortsluitstroom en kortsluitvermogen, thermische en dynamische kortsluitvastheid. Ook staan we stil bij ontwerpvoorbeelden van hoogspanningsinstallaties, zoals: transformatorveld, parallel werkende transformatoren, bepaling van relaisinstellingen, combinatie vermogensschakelaar en smeltveiligheid.

Voor wie?
Deze training ontwerpdeskundige in de avonduren is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn bij ingenieursbureaus, energiebedrijven en installatiebedrijven, met eigen ontwerpafdelingen waarbij op middenspanningsniveau installaties in eigen beheer worden ontworpen.

Meer informatie
Meer informatie over de ontwerptraining, zoals vooropleiding, trainingsduur, prijzen en het rooster vind u hier. Wilt u de training liever overdag volgen? Dat kan, volg dan deze link.