ATEX inspecties (IEC 60079)

We spreken over ATEX inspecties als de elektrische installaties die gecontroleerd moeten worden, zich bevinden in een explosiegevaarlijke omgeving. Werkt u in een omgeving met gassen of stoffen (zogenoemde Ex zones)? Laat Quercus dan een vereiste ATEX inspectie uitvoeren, volgens onder andere IEC 60079, om explosies te voorkomen.

ATEX gedetailleerde inspectie

Een ATEX gedetailleerde inspectie oftewel eerste ATEX inspectie vindt plaats voor een elektrische installatie of installatiedeel in bedrijf wordt genomen in een omgeving met kans op gas- of stofontploffingsgevaar. Bij een gedetailleerde ATEX inspectie spoort onze inspecteur defecten op door een omhulsel te openen en door gebruik te maken van meetapparatuur. 

Quercus Plus+

Heeft er nooit een gedetailleerde ATEX inspectie plaatsgevonden en kunt u het productieproces niet stilleggen, wat nodig is bij een dergelijke inspectie? Dan bieden wij de Quercus Plus+ inspectie aan. Dat is een nauwkeurige ATEX inspectie met extra inspectiepunten om u een betrouwbaar beeld te geven van uw in bedrijf zijnde installatie.

ATEX visuele inspectie of ATEX nauwkeurige inspectie

Is een installatie al in bedrijf, dan bieden wij ATEX inspecties op twee niveaus: visueel of nauwkeurig. Bij een visuele inspectie speurt onze inspecteur naar defecten en dat doet hij uitsluitend op het oog. Bij een nauwkeurige ATEX inspectie worden installatiedelen, van de in bedrijf zijnde installatie, onderzocht op gebreken.

 

 

Waarom een ATEX inspectie?

 

  • Voorkom brand en stof- of gasexplosies
  • Creëer een veilige werkomgeving waarbij ongelukken worden voorkomen
  • Voldoe aan de wettelijke ATEX regelgeving (Richtlijn 114 en 153) en verzekeringstechnische verplichtingen
  • Minder storingen en langere levensduur van elektrische installaties en arbeidsmiddelen

 

Voor vrijblijvend advies over ATEX inspecties:
 

 

038 452 99 91

info@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.