CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04)

De cursus CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04) geeft Quercus onder licentie van het Engelse JT Limited. CompEx is een internationaal persoonscertificatieschema voor het valideren en certificeren van personeel dat werkzaam is in explosiegevaarlijke gebieden of verantwoordelijk is voor de veiligheid in die gebieden. 

De CompEx cursus is gebaseerd op de normenreeks IEC 60079 en gericht op de kennis- en beoordelingsmodules over gas en dampen (Ex01-Ex04). Veel grote internationaal opererende bedrijven stellen deze cursus verplicht voor het uitvoerend personeel dat technische werkzaamheden verricht aan de explosieveilige installatie.

Let op: ziet u in het rooster groep A, B (en C) staan? Dan wordt op de eerste gezamenlijke lesdag in overleg bepaald in welke praktijkgroep u wordt ingedeeld.

Cursusinhoud

Deze CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04) cursus bevat de volgende onderwerpen:

  • RI&E, Arbowet, ATEX richtlijnen 114 en 153
  • Voorwaarden voor het ontstaan van gasexplosies
  • Categorie-indeling en markering van apparatuur
  • NEN EN IEC 60079, 60079-14, 60079-17
  • Elektrotechnische installaties en aardingen in explosiegevaarlijke gebieden
  • Voorbereiding en installatie van Ex d, Ex e, Ex n en Ex p apparatuur
  • Voorbereiding en installatie van intrinsiekveilige apparatuur
  • Onderhoud en inspectie van Ex d, Ex e, Ex n en Ex p apparatuur
  • Onderhoud en inspectie van intrinsiekveilige apparatuur
  • Wartelmontage
Doelgroep

De CompEx (Ex01-04) cursus is bedoeld voor instrumentatie- en elektrotechnici die werkzaamheden verrichten aan installaties in gebieden met kans op gasexplosies. Denk daarbij aan personeel uit de olie-, gas- en chemische sector, zowel onshore als offshore.

Vooropleiding

U dient een elektrotechnische vakopleiding, een instrumentatie- of een hieraan gelijkwaardige opleiding te hebben gevolgd voor u deelneemt aan de cursus CompEx Technicus E-I. 

>> Er zijn een aantal documenten die een kandidaat verplicht moet aanleveren voor hij kan deelnemen aan deze CompEx cursus. Wij zetten de geëiste documenten hier voor u op een rij.*

Cursusduur

De cursus duurt 5 dagen, waarvan 3 dagen theorie en 2 dagen voor de praktische en theoretische beoordeling (examens ofwel assessments). Het kan voorkomen dat de examens worden begeleid door een Engelstalige assessor, de examenopdrachten zijn wel in het Nederlands. De gemiddelde studiebelasting bedraagt 8 uur.

Afsluiting

De cursus CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04) sluit u af met een theorie- en praktijkexamen, waarvan de kosten zijn inbegrepen. Legt u de examens met goed gevolg af, dan ontvangt u het internationaal erkende persoonscertificaat CompEx (Ex01-Ex04). Dit certificaat is vijf jaar geldig. 

 

 

Cursus in het kort

 

   € 2.550,- p.p. 

 

   5 dagen - theorie/praktijk

 

   Inbegrepen

 

   CompEx certificaat (Ex01-Ex04)

 

De cursusprijs is inclusief lesmateriaal en lunch en exclusief btw, examen- en certificaatkosten.

----------------------------------------------------------------------------------

Download cursusbrochure

CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04)

 

 

 

 

Cursusbeoordeling

8,0

Gebaseerd op 709 beoordelingen

 

Testimonial

'Locatie in orde, deskundige ATEX docent en materiaal perfect!' - 'Ik heb echt veel geleerd en kijk met andere ogen naar explosieveiligheid.'

 

*Eisen deelname CompEx cursus


JT Limited stelt een aantal documenten verplicht die de kandidaat, minimaal 1 week voor de startdatum, moet aanleveren voor hij met de CompEx cursus mag beginnen. Wij zetten de eisen hieronder voor u op een rij.

 

 

 

Maatwerk of incompany

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan om deze cursus op maat te laten maken of incompany te volgen.

 

 

 


 

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle