IECEx Verantwoordelijke Installatie E-I (Ex 001/003/004/006)

In de cursus IECEx Verantwoordelijke Installatie E-I (Ex 001/003/004/006) van Quercus worden de beschermingswijzen van elektrotechnische apparatuur behandeld. Besproken wordt hoe een monteur hier in de praktijk mee om moet gaan, zodat hij de Ex-apparatuur veilig kan installeren, testen en onderhouden.

Als verantwoordelijke persoon van de elektrotechnische installatie dient u op de hoogte te zijn van de regels die gelden om deze werkzaamheden op een adequate wijze uit te laten voeren. Ook wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van het verificatiedossier en het up-to-date houden hiervan.

Cursusinhoud

In de cursus IECEx Verantwoordelijke Installatie (Elektro en Instrumentatie) worden, naast de algemene onderwerpen vanuit module Ex 001, de beschermingswijzen van elektrotechnische apparatuur behandeld. De verantwoordelijke persoon leert niet alleen de praktische elementen, maar ook de kneepjes van het vak om hierop toe te kunnen zien. Zo wordt er aandacht besteed aan procedures en systemen om de elektrische installatie veilig te bouwen en te houden.

De cursus is gebaseerd op de eind- en toetstermen van IECEx 05 module Ex 001, 003, 004 en 006, zoals vermeld in het IECEx Operational Document 504 (OD 504), specifiek gericht op de verantwoordelijke personen:

  • Ex 001 – Toepassen van de basisprincipes van explosieveiligheid in Ex-gebieden
  • Ex 003 – Installeren van Ex-apparatuur en bekabeling
  • Ex 004 – Onderhoud van Ex-apparatuur
  • Ex 006 – Testen van elektrische installaties in of verbonden met Ex-gebieden
Doelgroep

De cursus is bedoeld voor verantwoordelijke personen of leidinggevenden van E&I-monteurs die elektrotechnische werkzaamheden verrichten in explosiegevaarlijke gebieden. Denk hierbij aan supervisors en inbedrijfstellers.

Vooropleiding

U dient een elektrotechnische vakopleiding te hebben gevolgd voor u deelneemt aan de cursus IECEx Verantwoordelijke
Installatie E-I.

Cursusduur

De cursus duurt 5 dagen en bestaat uit theorie en praktijk. De theorie-examens worden op een aparte dag afgenomen. De studiebelasting bedraagt gemiddeld 8 uur.

Afsluiting

U sluit de cursus IECEx Verantwoordelijke Installatie E-I (Ex 001/003/004/006) af met theorie-examens, waarvan de kosten € 131,- bedragen. Bij voldoende resultaat ontvangt u voor € 65,- een 'Attestation' voor de betreffende modulen.

Cursus in het kort

 

   € 2.055 p.p.

 

   5 dagen - theorie en praktijk

 

   1 dag - € 131

 

   Attestation € 65

 

De cursusprijs is inclusief lesmateriaal en lunch en exclusief btw, examen- en certificaatkosten.

----------------------------------------------------------------------------------

Download cursusbrochure (PDF)

IECEx Verantwoordelijke Installatie E-I

 

 

 

Maatwerk of incompany

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan om deze cursus op maat te laten maken of incompany te volgen.

 

 

 

 

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle