Installatieverantwoordelijkheid (IV-schap)

In de masterclass Installatieverantwoordelijkheid krijgt u inzicht in alle aspecten van het IV-schap. U bent installatieverantwoordelijke want u heeft een gedegen opleiding genoten en beschikt over het certificaat IV/WV.
De handtekening was snel gezet en vanaf dat moment gaat u over de elektrische installatie. Nu begint de worsteling.

Iedereen heeft een mening want iedereen kent de norm. In beleidsdocumenten worden de paragrafen vanuit de norm als referentie herhaald. Op de vraag waar u nu echt voor verantwoordelijk bent, blijft het antwoord uit. Ook wie de aanwijzing regelt is een terugkerende discussie.

Cursusinhoud

De aanstelling en het aanwijsbeleid is een topic waar jaren mee geworsteld wordt. Als installatieverantwoordelijke bent u in het bezit van de sleutel van de hoofdschakelaar die alle installaties onder uw jurisdictie voedt. Bent u zeker van uw zaak en haalt u de schakelaar over? Waar bent u nu verantwoordelijk voor? Wat zijn uw taken en welke bevoegdheden heeft u gekregen? Zonder bevoegdheid geen verantwoordelijkheid! Nu vindt een ongeval plaats. Wat nu? U moet verantwoording afleggen.  

In twee dagen krijgt u inzicht in alle aspecten van het IV-schap. Niet de techniek achter de installatie. Wel het beleid, de overdracht, de economische aspecten, de regelgeving en de belangen van partijen. Met het volgen van deze cursus heeft u de nodige bagage om de installatieverantwoordelijkheid te kunnen dragen óf wellicht juist niet.

Doelgroep

Deze masterclass is geschikt voor: installatieverantwoordelijken, hoofden van technische diensten, kwaliteitsfunctionarissen en management- en technische specialisten.

Vooropleiding

U hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om deel te nemen.

Cursusduur

De masterclass is een 2-daags aaneengesloten programma met gezamenlijk diner, avondsessie en overnachting.
De tweede dag start met een ontbijt en eindigt halverwege de middag.

Afsluiting

De masterclass IV-schap kunt u afsluiten met een online theorie-examen. Het examen kost € 281,-. Er zijn twee mogelijkheden om de cursus af te ronden: 

  1. Aestimavi certificaat € 65,-
  2. Bewijs van deelname € 29,-

>> Download de gratis whitepaper IV-schap

In een serie van vijf blogs vertelt Paul Koop, oprichter en eigenaar van Quercus Technical Services, u hoe het zit met installatieverantwoordelijkheid. De volledige blogserie kunt u gratis downloaden in de whitepaper IV-schap

Paul Koop is directeur-grootaandeelhouder en oprichter van Quercus Technical Services. Als E&I-ingenieur is hij twee decennia betrokken geweest bij internationale projecten waarbij engineering, constructie, inbedrijfstelling en onderhoud van grootschalige industriële installaties centraal stond. Naast het managen van zijn eigen bedrijf, leidt hij seminars, cursussen, presentaties en consulteert hij internationale organisaties.

Cursus in het kort

 

   € 2.413 p.p.

 

   2 dagen - theorie

 

   1 dag - € 281

 

   Aestimavi € 65

 

De cursusprijs is inclusief lesmateriaal en lunch en exclusief btw, examen- en certificaatkosten. 

Whitepaper IV-schap downloaden
 
 

 

Maatwerk of incompany

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan om deze cursus op maat te laten maken of incompany te volgen.

 

 

 

 

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle