Inspectie van de elektrische bedrijfsvoering

Bij een inspectie van de elektrische bedrijfsvoering nemen wij de veiligheidsprocedures onder de loep omtrent onderhoud, gebruik, inspectie en beheer. Dat doen wij volgens NEN 3140, NEN 3840 en ATEX normen. Daarnaast onderzoeken wij hoe elektrische werkzaamheden zijn vastgelegd.

Personeel

We controleren of de personen die betrokken zijn bij werkzaamheden zijn geïnstrueerd over veiligheidsrisico's, -eisen,
-regels en bedrijfsvoorschriften. Ook willen we antwoord op vragen als: hoe vindt de beoordeling van vakbekwaamheid plaats, is personeel schriftelijk aangewezen en hoe staat het met hun opleiding en ervaring? 

Organisatie

Op organisatorisch vlak moet elke elektrische installatie en elk arbeidsmiddel onder verantwoordelijkheid van een installatieverantwoordelijke worden geplaatst. Daarnaast moet toegang tot ruimten met elektrisch gevaar aan regels gebonden zijn. 

Ook checken wij of voorbereidingen van gecompliceerde werkzaamheden schriftelijk plaatsvinden en of procedures voor werkzaamheden worden vastgelegd. Ten slotte wordt bekeken of er regelmatig een inspectie op de installatie en arbeidsmiddelen wordt uitgevoerd.

Tekeningen en documentatie

Tekeningen en documentatie moeten up-to-date zijn. Daarom gaan we na of informatie met betrekking tot de elektrische installatie, zoals: schema's, tekeningen, bedieningshandleidingen en schakelbrieven beschikbaar zijn.

 

 

Waarom een inspectie van elektrische bedrijfsvoering?

 

  • Voorkom ongelukken en creëer een
    veilige werkomgeving
  • Betrouwbare en inzetbare elektrische installaties en arbeidsmiddelen
  • Voldoe aan wettelijke en verzekeringstechnische verplichtingen
  • Minder storingen en langere levensduur van elektrische installaties en arbeidsmiddelen

 

Voor advies over een inspectie van elektrische bedrijfsvoering:
 

 

038 452 99 91

info@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.