Cursussen Hoogspanning: NEN 3840

Als u werkt met elektrische hoogspanningsinstallaties, dan is het van groot belang dat u op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften en eisen voor een veilige bedrijfsvoering. Dit is niet alleen essentieel voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Bij Quercus bieden we verschillende cursussen hoogspanning gericht op NEN 3840 en NEN-EN-IEC 61936-1. Dit zijn normen met daarin eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische hoogspanningsinstallaties en afspraken ten aanzien van het ontwerp en opstelling van elektrische sterkstroominstallaties. Voor elke aanwijzing die de norm voorschrijft, bieden wij een cursus: van Voldoend Onderricht Persoon Hoogspanning (VOP HS) tot en met Installatie- en Werkverantwoordelijke Hoogspanning (IVWV HS). Uniek en geroemd in Nederland is onze cursus Ontwerpdeskundige Hoogspanning.


Op deze pagina:


Bekijk onze cursussen Hoogspanning

Quercus heeft een breed aanbod cursussen Hoogspanning. Klik op de cursus van uw keuze om meer informatie te lezen of om direct een cursusplek te boeken.

Wat houdt een NEN 3840 Cursus Hoogspanning in?

De NEN 3840 is een norm die eisen stelt aan de veilige bedrijfsvoering van elektrische hoogspanningsinstallaties. Bij Quercus bieden wij u verschillende cursussen hoogspanning gericht op deze norm. Zo hebben we de cursus Voldoend Onderricht Persoon Hoogspanning (VOP HS), waarin u leert hoe u veilig kunt werken in de buurt van hoogspanningsinstallaties. Ook bieden wij u de cursus Installatie- en Werkverantwoordelijke Hoogspanning (IVWV HS), waarin u wordt opgeleid tot verantwoordelijke voor de veilige uitvoering van werkzaamheden in de buurt van hoogspanningsinstallaties.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van NEN 3840?

NEN 3840 omvat een breed scala aan richtlijnen en aanbevelingen voor de veilige bediening van elektrische installaties. Enkele van de belangrijkste aspecten zijn onder meer:

  • Ontwerp: NEN 3840 biedt richtlijnen voor het ontwerp van elektrische installaties, inclusief vereisten voor bedrading, schakelapparatuur en beveiligingsmaatregelen.
  • Installatie: De norm bevat instructies voor de juiste installatie van elektrische installaties, inclusief vereisten voor inspectie en testen.
  • Onderhoud: NEN 3840 biedt richtlijnen voor het onderhoud van elektrische installaties, inclusief vereisten voor inspectie en testen om ervoor te zorgen dat installaties veilig en betrouwbaar blijven.
  • Training: De norm bevat specifieke instructies voor de training en certificering van personeel dat betrokken is bij het werken met elektrische installaties.
  • Veiligheid: NEN 3840 is ontworpen om de veiligheid van werknemers te waarborgen door specifieke richtlijnen te bieden voor het werken met elektrische installaties.

Wat zijn de voordelen van het volgen van NEN 3840?

Het volgen van een NEN 3840 cursus kan uw organisatie een aantal voordelen bieden, waaronder:

  • Verbeterde veiligheid: Door te voldoen aan de richtlijnen van NEN 3840 kunt u de veiligheid van uw werknemers verbeteren en ervoor zorgen dat uw elektrische installaties veilig en betrouwbaar zijn.
  • Hogere productiviteit: Veilige en betrouwbare elektrische installaties kunnen helpen de productiviteit van uw organisatie te verhogen en downtime te verminderen als gevolg van storingen.
  • Verminderde kosten: Door te voldoen aan NEN 3840 kunt u de kosten van reparaties en vervangingen verminderen door ervoor te zorgen dat uw elektrische installaties langer meegaan en minder storingen hebben.

Unieke Cursus: Ontwerpdeskundige Hoogspanning

Een unieke cursus bij Quercus is de Ontwerpdeskundige Hoogspanning. In deze cursus leert u alles over het ontwerpen van veilige en bedrijfszekere hoogspanningsinstallaties. U leert de veiligheid te waarborgen van werkzaamheden waarbij een hoogspanningsinstallatie gevaar oplevert. Daarnaast leert u hoe u financiële schade voorkomt door het stilvallen van productieprocessen bij uitval van een installatie.

Of u nu een beginnend monteur bent of een ervaren technisch specialist, bij Quercus hebben we een cursus hoogspanning die bij u past. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Waarom een cursus hoogspanning volgen bij Quercus?

Eigen vakdocenten
 
Theorie- en praktijklessen
Brede keuze uit meer dan 10 cursussen
2500 cursisten per jaar
 
Ruim 30 jaar ervaring
 

Eigen vakdocenten
 

Theorie- en praktijklessen

Brede keuze uit meer dan 10 cursussen

2500 cursisten per jaar

Ruim 30 jaar ervaring
 

Voor persoonlijk cursusadvies over hoogspanning:
 

 

038 452 99 91

info@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox. 


Veelgestelde vragen over onze cursussen Hoogspanning

 

Wat houdt de NEN 3840 cursus Hoogspanning precies in?

De NEN 3840 cursus richt zich op de veilige bedrijfsvoering van elektrische hoogspanningsinstallaties, waarbij deelnemers leren over veiligheidsvoorschriften en eisen conform NEN 3840 normen.


Wat zijn de verschillende niveaus van cursussen die Quercus aanbiedt in Hoogspanning?

Quercus biedt cursussen aan voor verschillende niveaus, waaronder Voldoend Onderricht Persoon Hoogspanning (VOP HS) en Installatie- en Werkverantwoordelijke Hoogspanning (IVWV HS).


Welke voordelen biedt het volgen van een NEN 3840 cursus voor mij of mijn organisatie?

Voordelen zijn verbeterde veiligheid, hogere productiviteit en verminderde operationele kosten door betere kennis van veilige bedrijfsvoering.

Welke certificeringen kan ik behalen door het voltooien van een Hoogspanningscursus bij Quercus?

Bij het succesvol afronden van een Hoogspanningscursus bij Quercus, ontvangt u afhankelijk van de specifieke cursus een van de volgende certificeringen: een Bewijs van Deelname, een Stipel Certificaat, of een Aestimavi Certificaat. Elk van deze certificaten vertegenwoordigt een erkenning van uw verworven kennis en vaardigheden in het werken met hoogspanningsinstallaties.


Wat zijn de belangrijkste aspecten van de NEN 3840 norm?

De NEN 3840 omvat richtlijnen voor ontwerp, installatie, onderhoud en training, met een sterke focus op veiligheid bij het werken met elektrische installaties.


Kan ik een Hoogspanningscursus volgen als ik niet in Nederland ben?

Dit hangt af van de specifieke cursus. Sommige cursussen kunnen online gevolgd worden, maar voor praktische trainingen kan aanwezigheid in Nederland vereist zijn.


Hoe verhouden de cursussen van Quercus zich tot de NEN-EN-IEC 61936-1 norm?

De cursussen zijn afgestemd op zowel NEN 3840 als NEN-EN-IEC 61936-1 normen, wat betekent dat ze voldoen aan zowel nationale als internationale standaarden.