Dyslexie

Dyslexie, geen probleem voor Quercus

Iemand die dyslexie heeft, heeft moeite met lezen. Ook uit het zich bij schrijven en spellen. Ze zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Dyslexie kan zelfs het gevoel van eigenwaarde bij een persoon zwaar ondermijnen. Dit zorgt ervoor dat de mensen met dyslexie, niet altijd vertellen dat zij er hinder van ondervinden. Dit geldt ook voor onze cursisten, met als gevolg dat zij minder kans hebben op het succesvol afronden van hun cursus.

Nieuw lettertype

Enige tijd geleden heeft Lexima een nieuw lettertype op de markt gebracht, genaamd Dyslexie. Dit lettertype zorgt dat dyslectici de letters beter van elkaar kunnen onderscheiden. Met als gevolg minder leesfouten en minder moeite met lezen. Een goede reden voor Quercus om haar lesmateriaal ook aan
te bieden met gebruik van Dyslexie. Op deze manier kunnen dyslectici onze opleidingen zonder extra hinder volgen en niet onbelangrijk, succesvol afronden!

Aangepast lesmateriaal

Een van onze cursisten, dhr. Leferink (Eaton Industries BV), heeft ons lesmateriaal met het speciale lettertype uitgetest. Hij gaf namelijk te kennen dat hij de grootste moeite had om door de lesstof te komen vanwege dyslexie. Na evaluatie bleek dat het voor hem een wereld van verschil maakte. ‘Na het lezen van een stuk tekst in normaal lettertype, gaat na circa 30 minuten het licht uit bij mij. Dan ben ik moe, kapot. Met dit nieuwe lettertype kan ik het veel langer volhouden dan anders’, aldus dhr. Leferink. ‘Vraag me niet hoe, maar het is zo’.

Wij kunnen er helaas niet voor zorgen dat dyslexie verdwijnt, maar wij kunnen wel zorgen voor aangepast lesmateriaal. Als onze cursisten bij aanmelding aangeven graag aangepast lesmateriaal te willen ontvangen, regelen wij dat.

Uw antwoord niet gevonden?

Heeft u nog een vraag naar aanleiding van deze informatie, neem dan contact op met ons via:


Examen met dyslexie?


Indien u dyslexie heeft kunt u extra tijd krijgen tijdens het examen. Wilt u hiervan gebruik maken? 

Neem tijdig contact met ons op, zodat wij dit bespreekbaar kunnen maken bij het examenbureau Aestimavi.

Voor trainingshulp bij dyslexie:038 452 99 91


info@qts.nlBereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uurQuercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de trainingen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle