Eisen deelname cursus CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04) en Refresher

Bent u net ingeschreven voor de explosieveiligheidscursus CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04) of de Refresher? Of staat u op het punt om uzelf of een collega aan te melden? Dan is het goed om te weten dat er een aantal eisen zijn waaraan een kandidaat moet voldoen voor hij met een CompEx cursus van start kan.

Noodzakelijke documenten aanleveren

Het is noodzakelijk om tijdig documenten aan te leveren zodat wij uw inschrijvingsaanvraag kunnen accepteren, uw examen kunnen aanvragen en uw CompEx ID-kaart kunnen regelen. Uiterlijk 1 week voor de startdatum dient u onderstaande documenten te mailen naar compex@qts.nl of info@qts.nl.

De eisen voor het volgen van een CompEx cursus zijn opgesteld door JT Limited (onderdeel van de JTL Group), het CompEx certificatie-orgaan dat het CompEx schema beheert. Wij zetten de eisen hieronder voor u op een rij.

1. JTL Employer Letter

De JTL Employer Letter is een werkgeversverklaring waarin de competenties en kwalificaties van de kandidaat wordt onderschreven. De werkgever onderschrijft dat zijn werknemer over voldoende elektrotechnische ervaring beschikt om de CompEx cursus te volgen. Deze dient ondertekend te worden door een technische autoriteit (technisch leidinggevende) en niet door een HR-manager. Graag afdrukken op bedrijfspapier met het bedrijfslogo rechtsboven in het witte lege vlak (JTL-eis) en aanleveren in PDF-formaat.

2. JTL Candidate Registration Form óf Refresher Form

De JTL Candidate Registration Form is de aanvullende registratie van de kandidaat voor de cursus CompEx Technicus E-I (Ex01-Ex04). De kandidaat vult hier zijn elektrotechnische kwalificaties en werkverleden in en ondertekent deze zelf.

Voor de Refresher CompEx Technicus E-I dient de kandidaat het JTL Candidate Registration Form Refresher in te vullen en eveneens zelf te ondertekenen. Ook dit formulier dient u aan te leveren in PDF-formaat.

3. Digitale pasfoto

Een digitale pasfoto is nodig voor het aanvragen van het examen en voor op uw CompEx ID-kaart. De ID-kaart vervangt de sticker in het PSL (Personal Safety Logbook), oftewel uw veiligheidspaspoort (groene boekje). De pasfoto dient te voldoen aan:

  • de eisen die ook gelden bij een foto in een identiteitsbewijs. Denk hierbij aan eisen als: geen hoofdbedekking, hoofd gecentreerd en een neutrale achtergrond.
  • het bestandsformaat: JPEG (PNG of een ander formaat wordt niet geaccepteerd).
  • de maximum grootte: 640x280 pixels.
4. Kopieën van elektrotechnische certificaten en diploma’s

Wij verzoeken een kandidaat om kopieën aan te leveren van zijn elektrotechnische certificaten en diploma's. Deze worden beoordeeld door vertegenwoordigers van het CompEx trainingscentrum. Als deze certificaten en diploma's zijn goedgekeurd én de kandidaat heeft zijn assessments (examens) behaald, dan ontvangt de kandidaat een volledig CompEx Core Competency certificaat.

Levert de kandidaat geen certificaten en/of diploma's aan, maar slaagt hij wel voor zijn assessments? Dan ontvangt de kandidaat een CompEx certificaat met daarop een CSNV-aantekening (Electrotechnical or Mechanical Craftsperson Status Not Verified).

Deze CSNV-certificering betekent nog steeds dat de kandidaat voldoet aan de vereisten voor kerncompetentie zoals gedefinieerd in het CompEx schema, maar dat zijn kwalificaties en ervaring niet zijn gecontroleerd. Een werkgever dient deze dan eerst te controleren voor de persoon te werk wordt gesteld in een explosiegevaarlijke omgeving. Zo'n aantekening op uw CompEx certificaat is natuurlijk zonde!

5. Een kopie van uw CompEx certificaat (alleen voor de Refresher)

Een kopie van een geldig CompEx certificaat is nodig als toelatingseis voor de CompEx Refresher cursus, oftewel de opfriscursus. Het certificaat dient u aan te leveren in PDF-formaat.

Een CompEx persoonscertificaat is na afgifte vijf jaar geldig. Binnen deze termijn moet u de CompEx Refresher cursus volgen en slagen voor de assessments om uw CompEx persoonscertificaat geldig te houden. Is de termijn verlopen en wilt u toch u CompEx certificaat behalen, dan dient u de volledige 5-daagse cursus te volgen en kunt u geen gebruikmaken van de 3-daagse CompEx Refresher.

Stuur uw CompEx documenten direct op

Wilt u zeker zijn van uw deelname aan de CompEx cursus, tijdig starten met de CompEx examens (assessments) en na het slagen een CompEx ID-kaart ontvangen zonder CSNV-aantekening? Lever dan tijdig de noodzakelijke documenten bij ons aan (uiterlijk 1 week voor de startdatum van de cursus).
 

 
 

CompEx cursus én Refresher

 

Wilt u als E-I technicus de internationaal erkende CompEx cursus volgen over gas en dampen? Behaal uw CompEx certificaat (Ex01-04) via de volledige 5-daagse cursus of houd uw certificaat geldig middels de 3-daagse CompEx Refresher. 

 

 

 

CompEx trainingscentrum
Q

Quercus is als CompEx trainingscentrum gelicenceerd door schemabeheerder JT Limited en mag daarmee als enige partij in Nederland officiële CompEx Core Competency certificaten verstrekken.

 

 

 

"Wereldwijd zijn meer dan 100.000 CompEx certificaten uitgegeven, waardoor de veiligheid in explosiegevaarlijke gebieden enorm is toegenomen„

 

Meer over CompEx certificatie?

 

Een CompEx certificaat is internationaal erkend en bedoeld voor het valideren van competenties van personeel dat werkzaam is in explosiegevaarlijke gebieden of verantwoordelijk is voor de veiligheid in die gebieden, zoals de olie-, gas- en chemische sector. 

 

 

 

 

Advies over CompEx certificering en cursussen:
 

 

 

038 452 99 91

 

info@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle