CompEx persoonscertificaat

Het CompEx persoonscertificaat is wereldwijd erkend en bedoeld voor het valideren van competenties van personeel dat werkzaam is in explosiegevaarlijke gebieden of verantwoordelijk is voor de veiligheid in die gebieden, zoals in de olie-, gas- en chemische sector. Internationaal beschikken inmiddels meer dan 100.000 kandidaten over een CompEx Certificate in Core Competence voor de modules CompEx Ex01-Ex04 (gas en dampen).

Quercus CompEx cursussen

Quercus biedt de volgende CompEx cursussen aan:

In totaal bestaat het CompEx stelsel uit veertien modules, die u hier kunt terugvinden.
Een aantal van deze modules zijn alleen van toepassing in het Verenigd Koninkrijk.

De theoriemodule ExF en de theorie- en praktijkmodules Ex01-Ex04 zijn gericht op elektrotechnisch en instrumentatiepersoneel en gebaseerd op de norm IEC 60079. Ze voldoen daarmee aan de ATEX wetgeving.
 

"Wereldwijd zijn meer dan 100.000 CompEx certificaten uitgegeven, waardoor de veiligheid in explosiegevaarlijke gebieden enorm is toegenomen„

 

CompEx examen en beoordeling

Het CompEx persoonscertificaat wordt afgegeven aan kandidaten die de bijbehorende examens (assessments) met goed gevolg afleggen. De gemaakte examens worden door een CompEx-gecertificeerde examinator (assessor) van Quercus afgenomen en door CompEx beoordeeld. De theoriedocent is daarbij niet degene die de examens afneemt.

Met het certificaat CompEx Foundation toont u aan over algemene kennis op het gebied van explosieveiligheid te beschikken, gericht op gassen, dampen, en stof op basisniveau.

Met het certificaat CompEx Ex01-04 toont u aan dat u elektrische apparatuur veilig kunt installeren, onderhouden en inspecteren, en dat u weet aan welke ATEX-beschermingswijzen de installaties en apparatuur moeten voldoen.

Geldigheid CompEx persoonscertificaat

Het CompEx Certificate in Core Competence specificeert welke modules de deelnemer met succes heeft afgerond. CompEx certificaten zijn 5 jaar geldig.

Loopt de geldigheidsduur van uw CompEx certificaat af?
Dan dient u binnen de geldigheidstermijn uw certificaat te verlengen via het Recognised Practitioners Programme (RPP). Deze herkwalificatie cursus is alleen beschikbaar voor de CompEx Ex01-Ex04 modules. Voor de andere CompEx cursussen dient u de cursus en het bijbehorende examen opnieuw af te leggen.

Deelname-eisen CompEx cursussen

CompEx stelt een aantal documenten verplicht die de kandidaat minimaal 1 week voor de startdatum, moet aanleveren voor de cursus van start gaat. Deze eisen vindt u hier:


Internationale erkenning

Meer dan 100.000 technici zijn in het bezit van een certificaat CompEx Ex01-Ex04. CompEx houdt de kwaliteit van de cursussen nauwlettend in de gaten. Voordat een trainingscentrum een CompEx licentie verkrijgt zijn de praktijkoefeningen, het cursusboek, de locatie, de instructeurs en de examinatoren getoetst aan de strenge eisen van CompEx, internationale normen en aan wet- en regelgeving.
Quercus was de eerste Nederlandse opleider die door CompEx goedgekeurd werd, met licentienummer 18.

CompEx is tot stand gekomen vanuit maatregelen na de Piper Alpha tragedie in 1988.
Wilt u meer weten over CompEx en hoe het tot stand is gekomen? Lees dan hier verder.

CompEx cursus én herkwalificatie

 

Wilt u als E-I technicus een internationaal erkende CompEx cursus volgen over gas en dampen, of uw bestaande certificaat verlengen?
Selecteer dan hier de voor u geschikte optie:

 

 

 

CompEx trainingscentrum
Q

Quercus is als CompEx trainingscentrum gelicenceerd door CompEx in Engeland met licentienummer 18.

 

 

Over CompEx

 

CompEx Certification Limited is een certificatie-instelling die het CompEx certificatieschema heeft opgericht in 1994.
De organisatie is geaccrediteerd door UKAS volgens IEC/ISO 17024: algemene vereisten voor instellingen die certificering van personen uitvoeren die in explosiegevaarlijke atmosferen werken, onder certificatienummer 0270.

Advies over CompEx certificering en cursussen:
 

 

038 452 99 91

compex@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.