CompEx persoonscertificaat

Een CompEx certificaat is wereldwijd erkend en bedoeld voor het valideren van competenties van personeel dat werkzaam is in explosiegevaarlijke gebieden of verantwoordelijk is voor de veiligheid in die gebieden, zoals de olie-, gas- en chemische sector. Internationaal zijn inmiddels meer dan 64.000 kandidaten CompEx gecertificeerd voor modules over gas en dampen. 

Geldigheid CompEx persoonscertificaat

CompEx persoonscertificaten zijn na afgifte vijf jaar geldig. Loopt de geldigheidsduur van uw CompEx certificaat af? Volg dan binnen de hierboven gestelde termijn een CompEx refresher cursus én slaag voor het herexamen om uw CompEx persoonscertificaat geldig te houden.

CompEx modules Ex01-Ex04 (gas en dampen)

Quercus biedt cursussen, examinering en certificering voor de eerste vier CompEx kennis- en beoordelingsmodules over gas en dampen (Ex01-Ex04) en de opfrismodules (Ex01R-Ex04R). Deze theorie- en praktijkmodules zijn gericht op elektrotechnisch en instrumentatiepersoneel en gebaseerd op de norm IEC 60079. Ze voldoen daarmee aan de ATEX wetgeving. In totaal bestaat het CompEx stelsel uit veertien modules.


"Wereldwijd zijn meer dan 75.000 CompEx certificaten uitgegeven, waardoor de veiligheid in explosiegevaarlijke gebieden enorm is toegenomen„


CompEx examen en beoordeling (assessments)

Het CompEx persoonscertificaat wordt afgegeven aan kandidaten die de theorie- en praktijkexamens (assessments) met goed gevolg afleggen. Het theorie-examen beoordeelt JT Limited en het praktijkexamen wordt afgenomen door een CompEx assessor van Quercus en niet door de docent die de cursus heeft verzorgd.

Met het certificaat (Ex01-04) bewijst u dat u elektrische apparatuur veilig kunt installeren en onderhouden en dat u weet aan welke ATEX beschermingswijzen installaties en apparatuur moeten voldoen. Op het CompEx certificaat staat welke modulen de deelnemer met succes heeft afgerond. CompEx certificaten zijn 5 jaar geldig.

Wereldwijd 75.000 CompEx certificaten afgegeven

Meer dan 75.000 technici zijn in het bezit van een certificaat CompEx. JT Limited houdt de kwaliteit van CompEx nauwlettend in de gaten gehouden. Voordat een trainingscentrum namelijk een CompEx licentie verkrijgt zijn de praktijkoefeningen, het cursusboek, de locatie en de instructeurs getoetst aan de eisen van JT Limited en aan wet- en regelgeving.

CompEx cursus én refresher


Wilt u als E-I technicus een internationaal erkende CompEx cursus volgen over gas en dampen? Behaal uw CompEx certificaat (Ex01-04) via de cursus of refresher:  
CompEx trainingscentrum
Q

Quercus is als CompEx trainingscentrum gelicenceerd door schemabeheerder JT Limited en mag daarmee officiële CompEx certificaten verstrekken.Over JT Limited


JT Limited is een certificatie-instelling die het CompEx certificatieschema heeft opgericht in 1994. De organisatie is geaccrediteerd door UKAS volgens IEC/ISO 17024: algemene vereisten voor instellingen die certificering van personen uitvoeren die in explosiegevaarlijke atmosferen werken, onder certificatienummer 0270.

Advies over CompEx certificering en cursussen:038 452 99 91


info@qts.nlBereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uurQuercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.

Quercus Technical Services
Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle