Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen.
De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

Er zijn in Nederland coronamaatregelen ingesteld omdat nieuwe varianten van het coronavirus snel terrein winnen. Om nieuwe besmettingen zo veel mogelijk tegen te gaan heeft het demissionair kabinet besloten om de lockdown voor te zetten tot en met 20 april 2021. Dat was de boodschap van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge in de persconferentie op 23 maart 2021.

Wat betekent het handhaven van de strengere lockdown voor onze cursussen? (update: 24 maart 2021)

Werkgerelateerde bijeenkomsten, zoals onze cursussen, mogen volgens de richtlijnen van het RIVM nog steeds doorgaan. Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Met betrekking tot de pijler onderwijs stelt de overheid: zo veel mogelijk op afstand. Met daarbij een uitzondering voor examens en praktijklessen. Daarnaast adviseert de overheid om reizen te beperken en zo veel mogelijk thuis te werken. Daarom hanteren wij het volgende coronabeleid als het gaat om onze cursussen:

 • Theorielessen vinden online plaats
  Staat u ingepland voor een theorieles, dan ontvangt u per mail een uitnodiging voor een online vergadering via Microsoft Teams. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u hier lezen. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.

 • Praktijklessen vinden in fysieke vorm plaats
  Praktijklessen vinden in fysieke vorm op onze cursuslocaties plaats. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, kunt u lezen in ons coronaprotocol. Uiteraard is het protocol in lijn is met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. In ons coronaprotocol staan maatregelen als: registratieplicht, gezondheidscheck, 1,5 meter afstand, mondkapje in openbare ruimtes, les in kleinere groep, eigen PBM's en hygiëne.

 • Theorie-examen en praktijkexamen vinden in fysieke vorm plaats
  Hoe examens op een verantwoorde wijze fysiek plaatsvinden kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau.  

 
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Reizen
 • Voor zakelijk reizen van Quercus personeel houden wij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan. 
 • Vergaderingen tussen Quercus en externe zakenpartners vinden bij voorkeur online plaats, in plaats van persoonlijke ontmoetingen.

>> Bekijk hier de actuele reisadviezen.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • blijf thuis en maak direct een afspraak bij de GGD om u te laten testen als u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus; zoals verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde websites voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

 

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.

 

 

 

Coronaprotocol fysieke cursus

 

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor cursussen in fysieke vorm. 

 

 

 

Eigen PBM's (aanschaffen)

 

Wij verzoeken cursisten nu om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermings-middelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 

 

 

 

Theorielessen online

 

Als gevolg van de strenge lockdown, is besloten alle theorielessen online te verzorgen. Hoe dat in zijn werkt gaat, leggen we graag aan u uit. 

 

 

Quercus Technical Services

Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle