Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus Technical Services (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen. De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

Update 15 maart 2022

De huidige coronavirus variant is minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen, zoals thuisblijven bij klachten en testen. Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.

Wat betekent het coronavirus voor uw cursus bij Quercus?

Uw cursus gaat door en hoe we uw cursus op een verantwoorde wijze organiseren leest u hieronder: 

 • Theorielessen vinden fysiek plaats én online op aanvraag
  Theorielessen vinden fysiek plaats, tenzij nadrukkelijk anders met u is gecommuniceerd. Hoe wij op een verantwoordelijke wijze lessen op onze locaties verzorgen, kunt u lezen in ons coronaprotocol. Het protocol bevat een aantal uitgangspunten en is in lijn met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. 

  Op aanvraag kunt u kiezen voor online theorielessen. Staat u ingepland voor een online theorieles, dan ontvangt u per mail een uitnodiging voor een online vergadering via Microsoft Teams. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u hier lezen. Een online les is gelijkwaardig aan een klassikale les waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.

 • Praktijklessen vinden in fysieke vorm plaats
  Praktijklessen vinden in fysieke vorm plaats op onze cursuslocaties. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, leest u eveneens in ons coronaprotocol.

 • Theorie-examen en praktijkexamen vinden in fysieke vorm plaats
  Ook de theorie-examens en praktijkexamens vinden in fysieke vorm plaats. Hoe de examens op een verantwoorde wijze worden georganiseerd, kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau.

 
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • thuis te blijven en maak direct een afspraak bij de GGD om u te laten testen als u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus; zoals verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde website voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

 

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.

 

 

 

Coronaprotocol fysieke cursus

 

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor cursussen in fysieke vorm. 

 

 

 

Eigen PBM's (aanschaffen)

 

Wij raden cursisten aan om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 

 

 

 

Theorielessen online

 

Als u een theorieles online gaat volgen, bent u vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en waar u aan moet denken. We leggen het graag aan u uit.