Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen.
De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

Er zijn in Nederland nog steeds maatregelen van kracht om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Het demissionair kabinet heeft een openingsplan voor de samenleving gepresenteerd. Daarin staat: als het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, steeds meer mensen een vaccinatie krijgen en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. De vierde stap voor de heropening van de samenleving is gezet per 26 juni. Op die dag werden de meeste maatregelen versoepeld. De basisregels blijven gelden en anderhalve meter afstand is de allesbepalende norm. 

Medio augustus wordt bekeken op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden. Zoals het loslaten van de anderhalve meter en de andere basisregels. Hier is nog geen datum voor. Ook als de laatste stap gezet is blijven de hygiënemaatregelen en testen en thuisblijven bij klachten belangrijk.

Laatste update 7 juli 2021. 

Meer cursusplekken beschikbaar vanaf september 2021

Bij stap zes van het openingsplan gaan we terug naar normaal. Dat wil zeggen het loslaten van de basismaatregelen, waaronder de 1,5 meter afstand. Stap 6 staat halverwege augustus gepland als we het scenario van de rijksoverheid bekijken.

Om daarop te anticiperen heeft Quercus besloten om de groepsgrootte op te schroeven naar de situatie van voor corona, voor cursussen met startdatum vanaf 1 september 2021. Dat betekent dat er met ingang van vandaag, meer cursusplekken voor u beschikbaar zijn in het najaar. 

Uiteraard is het openingsplan een indicatieve schets en zijn de momenten en maatregelen afhankelijk van het epidemiologisch beeld en andere ontwikkelingen, zoals de levering van vaccinaties en de vaccinatiestrategie. Als het epidemiologisch beeld wijzigt, kunnen stappen in de tijd naar voren worden gehaald of naar achter worden geschoven.

Wat betekent het coronavirus voor onze cursussen?

Werkgerelateerde bijeenkomsten, zoals onze cursussen, mogen volgens de richtlijnen van het RIVM nog steeds doorgaan. Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Met betrekking tot de pijler onderwijs stelt de overheid: zo veel mogelijk op afstand. Met daarbij een uitzondering voor examens en praktijklessen. Daarnaast adviseert de overheid om reizen te beperken en zo veel mogelijk thuis te werken. Daarom hanteren wij het volgende coronabeleid als het gaat om onze cursussen:

 • Theorielessen vinden fysiek plaats én online op aanvraag
  In verband met de versoepelingen en de wens van klanten, vinden theorielessen weer fysiek plaats. Op aanvraag is het nog steeds mogelijk om theorielessen online te volgen. Neem daarvoor contact met ons op. Hoe wij op een verantwoordelijke wijze fysieke lessen verzorgen, kunt u lezen in ons coronaprotocol

  Staat u ingepland voor een online theorieles, dan ontvangt u per mail een uitnodiging voor een online vergadering via Microsoft Teams. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u hier lezen. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.

 • Praktijklessen vinden in fysieke vorm plaats
  Praktijklessen vinden in fysieke vorm op onze cursuslocaties plaats. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, kunt u lezen in ons coronaprotocol. Uiteraard is het protocol in lijn is met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. In ons coronaprotocol staan maatregelen als: registratieplicht, gezondheidscheck, 1,5 meter afstand, les in kleinere groep, eigen PBM's en hygiëne.

 • Theorie-examen en praktijkexamen vinden in fysieke vorm plaats
  Hoe examens op een verantwoorde wijze fysiek plaatsvinden kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau.

 
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Reizen
 • Voor zakelijk reizen van Quercus personeel houden wij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan. 
 • Vergaderingen tussen Quercus en externe zakenpartners vinden bij voorkeur online plaats, in plaats van persoonlijke ontmoetingen.

>> Bekijk hier de actuele reisadviezen.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • het dragen van een mond- en neusmasker;
 • thuis te blijven en maak direct een afspraak bij de GGD om u te laten testen als u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus; zoals verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde websites voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

 

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.

 

 

 

Coronaprotocol fysieke cursus

 

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor (praktijk)cursussen in fysieke vorm. 

 

 

 

Eigen PBM's (aanschaffen)

 

Wij verzoeken cursisten om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 

 

 

 

Theorielessen online

 

Als gevolg van de lockdown is besloten alle theorielessen online te verzorgen. Hoe dat in zijn werkt gaat, leggen we graag aan u uit.