Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen. De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

In verband met het coronavirus heeft de overheid gesteld dat: werkgerelateerde bijeenkomsten kunnen doorgaan met maximaal 100 personen en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. 

Premier Rutte heeft aangegeven dat ook in het meest positieve scenario na 28 april een terugkeer naar de 'oude situatie' nog tijd zal vragen en dat we op zoek moeten naar het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving.

Daarom heeft Quercus onderzocht hoe we onze dienstverlening, met betrekking tot het verzorgen van elektrotechnische cursussen, verantwoord kunnen laten plaatsvinden voor zowel cursisten als onze medewerkers. 

Maatregelen Quercus locaties (laatste update 17 april)
 • Vanaf dinsdag 28 april zijn wij weer begonnen met het verzorgen van theorie- en praktijklessen in fysieke vorm op onze vier locaties. Dat doen we volgens ons coronaprotocol dat in lijn is met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM, autoriteit op het gebied van volksgezondheid. 

  In het kort houdt het in dat wij maatregelen hebben getroffen om te allen tijde minimaal 1,5 meter persoonlijke afstand te waarborgen, we geven lessen aan kleinere groepen, cursisten nemen bij voorkeur eigen PBM's mee en er wordt meer nadruk gelegd op hygiëne. Cursisten en contactpersonen worden op de hoogte gebracht als hun cursus doorgaat of als deze wordt verschoven naar een later tijdstip.

 • Wij blijven ook theorielessen online aanbieden zodat we meer klanten van dienst kunnen zijn in deze periode. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.

 • Examens, zowel theorie als praktijk, vinden ook weer fysiek plaats op onze locaties. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau. Uiteraard met inachtneming van de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. 

 • Alle lessen op de locatie van onze klanten zijn vooralsnog geannuleerd.
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Reizen
 • Voor zakelijk reizen van Quercus personeel houden wij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk.
 • Vergaderingen tussen Quercus en externe zakenpartners vinden bij voorkeur plaats via Microsoft Teams of telefoon in plaats van persoonlijke ontmoetingen.

>> Bekijk hier de actuele reisadviezen.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • thuis te blijven als je griep- of verkoudheidsklachten hebt.

Bel de huisarts indien je:
Koorts boven de 38 graden met luchtwegklachten hebt (hoesten of kortademigheid).

Ga NIET naar een huisarts of huisartsenpost toe, om besmetting van anderen te voorkomen. Neem telefonisch contact op met de huisarts en volg de aanwijzingen op.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde websites voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.
Coronaprotocol fysieke cursus

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten weer verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor cursussen in fysieke vorm. 
Eigen PBM's (aanschaffen)

Wij verzoeken cursisten nu om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 
Theorielessen ook online mogelijk

Naast cursussen in fysieke vorm, biedt Quercus theorielessen online aan. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen met volop ruimte voor interactie. Quercus Technical Services

Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle