Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen.
De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

Er zijn in Nederland nog steeds maatregelen van kracht om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Het demissionair kabinet geeft aan dat bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie hebben gehad en ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. De vaccinatiegraad is hoog genoeg om de anderhalve meter afstand op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. 

Veel maatregelen verdwijnen, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen. De versoepelingen blijven onder voorbehoud van de epidemiologische situatie.

Laatste update 15 september 2021. 

Meer cursusplekken beschikbaar vanaf september 2021

Om te anticiperen op de aangekondigde versoepelingen, heeft Quercus besloten om de groepsgrootte op te schroeven naar de situatie van voor corona. Dit geldt voor cursussen met startdatum vanaf 1 september 2021. Dat betekent dat er nu meer cursusplekken te boeken zijn in het najaar. 

Wat betekent het coronavirus voor onze cursussen?

Werkgerelateerde bijeenkomsten, zoals onze cursussen, mogen volgens de richtlijnen van het RIVM doorgaan. Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. Daarom hanteren wij het volgende coronabeleid als het gaat om onze cursussen:

 • Theorielessen vinden fysiek plaats én online op aanvraag
  In verband met de versoepelingen en de wens van klanten, vinden theorielessen weer fysiek plaats. Op aanvraag is het nog steeds mogelijk om theorielessen online te volgen. Neem daarvoor contact met ons op. Hoe wij op een verantwoordelijke wijze fysieke lessen verzorgen, kunt u lezen in ons coronaprotocol

  Staat u ingepland voor een online theorieles, dan ontvangt u per mail een uitnodiging voor een online vergadering via Microsoft Teams. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u hier lezen. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.

 • Praktijklessen vinden in fysieke vorm plaats
  Praktijklessen vinden eveneens in fysieke vorm plaats op onze cursuslocaties. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, leest u in ons coronaprotocol. Het protocol in lijn is met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. In ons coronaprotocol staan maatregelen als: registratieplicht, gezondheidscheck, 1,5 meter afstand, les in kleinere groep, eigen PBM's en hygiëne.

 • Theorie-examen en praktijkexamen vinden in fysieke vorm plaats
  Ook de theorie-examens en praktijkexamens vinden in fysieke vorm plaats. Hoe de examens op een verantwoorde wijze worden georganiseerd, kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau.

 
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • thuis te blijven en maak direct een afspraak bij de GGD om u te laten testen als u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus; zoals verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde website voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

 

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.

 

 

 

Coronaprotocol fysieke cursus

 

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor cursussen in fysieke vorm. 

 

 

 

Eigen PBM's (aanschaffen)

 

Wij raden cursisten aan om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 

 

 

 

Theorielessen online

 

Als u een theorieles online gaat volgen, bent u vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en waar u aan moet denken. We leggen het graag aan u uit.