Quercus beleid coronavirus

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Quercus (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. We bekijken per dag of het nodig is om onze maatregelen aan te passen. De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle locaties van Quercus.

In verband met het coronavirus heeft de overheid gesteld dat: werkgerelateerde bijeenkomsten kunnen doorgaan met maximaal 100 personen en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. 

Sinds dinsdag 29 september 18.00 uur zijn er aangepaste regels, gedurende 3 weken. Er geldt een maximum van 30 personen per zaal. Personeel en cursisten nuttigen daarom (indien nodig) gescheiden de lunch. 

Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes is een dwingend advies. Deze stellen wij ter beschikking en zijn af te halen aan de balie. Mocht u er zelf ook één willen meenemen, dan is dat uiteraard ook toegestaan.

Quercus onderzocht hoe we onze dienstverlening, met betrekking tot het verzorgen van elektrotechnische cursussen, verantwoord kunnen laten plaatsvinden voor zowel cursisten als onze medewerkers. 

Maatregelen Quercus locaties (laatste update 30 september)
 • We verzorgen theorie- en praktijklessen in fysieke vorm op onze vier locaties. Dat doen we volgens ons coronaprotocol dat in lijn is met de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM, autoriteit op het gebied van volksgezondheid. 

  In het kort houdt ons coronaprotocol in dat wij maatregelen hebben getroffen om te allen tijde minimaal 1,5 meter persoonlijke afstand te waarborgen, we geven lessen aan kleinere groepen, cursisten nemen bij voorkeur eigen PBM's mee en er wordt meer nadruk gelegd op hygiëne. Cursisten en contactpersonen worden op de hoogte gebracht als hun cursus onverhoopt niet door kan gaan of als deze wordt verschoven naar een later tijdstip.

 • Wij blijven eveneens theorielessen online aanbieden zodat we meer klanten van dienst kunnen zijn in deze periode. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen waarbij deelnemers kunnen reageren en vragen stellen.
   
 • Examens, zowel theorie als praktijk, vinden ook weer fysiek plaats op onze locaties. Hoe dat op een verantwoorde wijze kan, kunt u lezen in het coronaprotocol van het examenbureau. Uiteraard met inachtneming van de actuele voorschriften van het kabinet en het RIVM. 
Algemene informatie

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Quercus Technical Services volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Reizen
 • Voor zakelijk reizen van Quercus personeel houden wij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan. 
 • Vergaderingen tussen Quercus en externe zakenpartners vinden bij voorkeur online plaats in plaats van persoonlijke ontmoetingen.

>> Bekijk hier de actuele reisadviezen.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens. Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van anderen (tenminste anderhalve meter);
 • blijf thuis en maak direct een afspraak bij de GGD om u te laten testen als u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus; zoals verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

>> Klik hier voor meer informatie van het RIVM.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde websites voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u mailen aan info@qts.nl.

Vragen

Raadpleeg de websites van het RIVM voor meer informatie. Quercus-gerelateerde vragen kunt u het beste aan ons mailen.

 

 

 

Coronaprotocol fysieke cursus

In ons coronaprotocol leest u maatregelen waardoor klanten verantwoord op onze locaties terecht kunnen voor cursussen in fysieke vorm. 

 

 

 

Eigen PBM's (aanschaffen)

Wij verzoeken cursisten nu om tijdens praktijklessen eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen. Bekijk waar deze aan moeten voldoen óf hoe u een eigen setje kunt aanschaffen. 

 

 

 

Theorielessen ook online mogelijk

Naast cursussen in fysieke vorm, biedt Quercus theorielessen online aan. De online lessen zijn gelijkwaardig aan klassikale lessen met volop ruimte voor interactie. 

 

 

Quercus Technical Services

Baileystraat 3, 8013 RV Zwolle