Cursussen Explosieveiligheid (ATEX, CompEx en IECEx)

Gaat u werken in of nabij een explosiegevaarlijke omgeving, dan bent u wettelijk verplicht om 'voldoende en passend' opgeleid te zijn. Bij Quercus vindt u een ruim aanbod cursussen over explosieveiligheid. Welke kwalificaties nodig zijn, staat beschreven in de internationale explosieveiligheidsnorm IEC 60079 én specifiek in de competentieprofielen. De Ex-norm houdt verband met het ontwerp, de inspectie en het onderhoud van elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen met brandbare gassen, dampen, nevel, stof, vezels of zwevende materiaaldeeltjes. In de Ex-competentieprofielen staan de kwalificaties van personeel beschreven. Quercus biedt explosieveiligheidscursussen voor alle competentieprofielen: uitvoerenden, verantwoordelijken en ontwerpers. Daarnaast hebben wij als enige opleider in Nederland licenties om Ex-cursussen te bieden volgens het certificatieschema van zowel CompEx als IECEx. 

Bekijk onze cursussen Explosieveiligheid (ATEX, CompEx en IECEx)

Quercus heeft een ruim aanbod cursussen explosieveiligheid. Klik op de cursus van uw keuze om meer informatie te lezen of om direct een cursusplek te boeken.

>> Wilt u weten cursus explosieveiligheid bij u past? Check het in de Ex-keuzehulp.

NEN EN IEC 60079 - elektrische installaties in explosiegevaarlijke gebieden

De NEN EN IEC 60079 normenreeks hanteren we in Nederland als het gaat om explosieveiligheid en elektrische installaties. De NEN EN IEC 60079 is de Nederlandse versie van de Europese normenreeks IEC 60079. Voor de invulling van de ATEX wetgeving en richtlijnen verwijst de Europese Commissie naar de 'algemene regelen der techniek'. Hiermee bedoelt zij de in Europa geldende normen, waaronder de IEC 60079 norm.

NEN EN ISO 80079 - mechanische materieel in explosiegevaarlijke gebieden

We hanteren NEN EN ISO 80079 normenreeks als het gaat om niet-elektrotechnisch oftewel mechanisch materieel voor gebruik in explosieve atmosferen. Deze NEN EN ISO 80079 is de Nederlandse versie van de internationale ISO 80079 norm (voorheen EN 13463).

Waarom een cursus explosieveiligheid volgen bij Quercus?

Eigen vakdocenten
 
Theorie- en praktijklessen
Brede keuze uit meer dan 15 EX-cursussen
2500 cursisten per jaar
 
Ruim 30 jaar ervaring
 

Eigen vakdocenten
 

Theorie- en praktijklessen

Brede keuze uit meer dan 50 EX-cursussen

2500 cursisten per jaar

Ruim 30 jaar ervaring
 

Voor Ex-cursusadvies:
 

 

 

038 452 99 91

 

info@qts.nl

 

 

Bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 16:30 uur

 

 

Quercus PS nieuwsbrief ontvangen?


Ontvang iedere maand interessante ontwikkelingen uit de markt via de Quercus PS. Meld u nu aan en krijg een overzicht van de cursussen en interessante artikelen van onze docenten in uw mailbox.